Corona & jij? Eendaagse training

Baan verloren? Passie niet uitoefenen? Kan jij als gevolg van de Corona-Crisis niet meer of mondjes maat je beroep uitoefenen? Kan je jouw passie niet meer uitoefenen, drogen je inkomsten op?

Verzet of wacht je nog af? Waarschijnlijk zit je nog in het proces om je plek te bepalen in deze nieuwe wereld. Veel is nog onduidelijk en nieuw en dus is het lastig focussen. En misschien verzet je je of wacht je af hoe erg de gevolgen zullen zijn. Misschien kom je er door drukte niet aan toe, of andersom kan je door onderspanning jezelf nergens toe zetten.

Systeem crisis dringt nu door? De Corona-Crisis zien wij, gelijk het klimaatvraagstuk, als een uiting van een verstoord ecosysteem waar we als mens ons toe hebben te verhouden. Het valt niet meer te ontkennen. En hoe omarm je dan de nieuwe situatie? Je verandert niet zomaar als windvaan van richting.

Bereid je voor! Met deze training bereid je je voor op het na-Corona-tijdperk en kan je de effecten van het tijdsperk transformeren naar een nieuw leven. Met een nieuwe invulling van je professie; wetend hoe je wil samenwerken met anderen en wat je buiten in de maatschappij wilt neerzetten.

Eendaagse training Corona en jij?

Op 16 november en 7 december 2020 van 9 tot 17 uur organiseren we de volgende trainingen Corona en jij?  in de Bilt in het Hof van Barlo. De dag eindigt met een beter begrip hoe jij door de Corona-Crisis kunt loodsen. 

Een compact training. In één dag kan je heel veel stappen zetten, dat weten wij. Zeker als je dat met anderen doet; met 4 deelnemers. En uiteraard met gepaste afstand in een adequate Corona-ruimte.

Onderzocht en beproefd. Deze training bouwden wij aan de hand van het onderzoekswerk dat wij als trainers hierover de afgelopen maanden zelf en met anderen uitvoerden. We voelen een urgentie om dit voor anderen aan te bieden.

Zelfbewust kostprijs bepalen. We bieden dit gezien de urgentie aan tegen ongebruikelijke voorwaarden. Je draagt vooraf bij in de kosten van de locatie en het eten (€200,– ex btw) en verder betaal je ons na afloop dat wat de training je waard is. (Dit geldt niet als je de training volgt in het kader van een ontwikkeladviestraject, dan is de training gratis!).

 

Het programma; rouw en wat daarna?

De situatie zal niet zomaar snel veranderen; misschien duurt het nog wel jaren. En als je werk je leven is, is dat extra confronterend. Je identiteit wordt anders, want werk is onderdeel van je sociale regelsysteem, de normen en waarden van de heersende maatschappij. Dit sociale regelsysteem beïnvloedt je identiteit. Als die professie ter discussie staat, heb je werk te doen aan je identiteit.

Dat maakt dat we ons een paar scherpe vragen moeten stellen. Wij ontlenen deze vragen uit de beweging van Deep Adaptation en uit rouwverwerking. Je kan niet verder als je niet weet wat je wilt eren, waar je afscheid van nemen wilt en wat je wilt herstellen. We zullen de rouw fases daarom ook in deze dagtraining een plek geven. Evenals dat we ruimte geven voor wat de toekomst je brengen kan, je kansen en plannen.

De vragen kan je voor zelf beantwoorden, maar je kan dat natuurlijk ook breder doen. Dat ontstaat er een drieluik:

Jij                          Wat wil jij?

Samen                 Wat wil jij met anderen, je samenwerkingspartners doen?

Maatschappij    Hoe wordt dat zichtbaar?

Met focus op deze vragen kun je de effecten van het tijdsperk transformeren naar een nieuw leven, een nieuwe invulling van je professie, hoe je samenwerkt met anderen en wat je buiten in de maatschappij neerzet.

We werken met methodes die voortkomen uit onder andere zijnsoriëntatie, deep adaptation, theory U en natuurcoaching.

De lunch is vegetarisch en samengesteld met zoveel mogelijk lokale producten.

 

Aanmelden en informatie

Heb je belangstelling of wil je je aanmelden: mail naar info@mmg-loopbaancoaching.nl  of bel  06-55817580. De training gaat door bij 4 deelnemers.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Marlies Maas Geesteranus en Jeroen den Uyl. Onze passie is het perspectief beiden aan mensen zodat ze (weer) hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voluit kunnen nemen. Wij werken samen in het Centrum voor Maatschappij en Leiderschap.

 

Reacties van deelnemers

‘Deze training past precies in waar de wereld en ikzelf behoefde aan heb’.

‘Perfecte begeleiding en prachtige werkvormen in een mooie locatie’.

Over de trainers: ‘Leren in een ontspannen aanvullend. Prettig afwisselend tussen serieus, luchtig kennisdelen en voorleven’. ‘Smooth en soepel team’.

‘Leren in een ontspannen sfeer en veiligheid en kwetsbaarheid. Rust, zorgzaamheid en intimiteit.

Over de trainingsinhoud: ‘Afwisselend, deskundig, leerzaam, uitnodigend en terzake doend’.

‘Interessant ook dat de milieutoestand als leidraad gebruikt werd. Dat maakte dan Corona en ik werd opgerekt naar een mondiaal niveau’.

‘Sinds die trainingsdag ben ik als een dolle mina verder gegaan en sta ik weer op het goede spoor.’

Bent u geïnteresseerd geraakt?