> Baan kwijt? Kans op werk als bestemming.

Outplacement wordt vaak aangeboden in geval van: een onoplosbaar arbeidsconflict, reorganisatie of bij het vastlopen van je carrière. Dreigt er ontslag en biedt jouw werkgever een outplacementtraject aan? Bij MMG ben je aan het goede adres voor het zoeken naar een nieuwe baan.

De begeleiding bestaat uit het samenstellen van een persoonsprofiel, een functieprofiel en een actieplan. Daarbij werken we volgens het EVA-principe (exporeren, verdiepen, actie), waardoor het proces zich versterkt, de cliënt zich steeds meer met de essentie van zijn profielen kan verbinden en de gewenste baan dichterbij komt: de wet van de aantrekkingskracht.

We passen een drietal methoden toe:

  • Creatieve middelen

visualisaties, schrijfopdrachten en tekenopdrachten om informatie (die ‘voorbij het denken’ in ieder al ligt opgeslagen) tot onze beschikking te krijgen.

  • Zijnsgeoriënteerd werk

oefeningen om te ontdekken wie men in essentie is en wat men werkelijk wil.

  • Opstellingen

aan de hand van spelend thema en jouw ‘opstelling’ worden patronen en dynamiek zichtbaar van het systeem (bijv. het gezin, het team, de organisatie). Je krijgt inzichtelijk waarom bepaalde door jou ‘gewilde’ functies/bewegingen (ondanks aanwezige competenties) maar niet tot een succes leiden en om het pad naar het gewenste te effenen.

Marlies begeleidt ook individuele en collectieve outplacementtrajecten. In die laatste richting werkt ze samen in de maatschap 4B4, dat onder meer assessments, heartmath en desgewenst ook therapievormen kan inzetten.

Toen ik bij Marlies kwam twijfelde ik welke kant ik op wilde met mijn werk en bovendien hing er een dreiging van ontslag in het bedrijf waar ik werkte. Sowieso twijfel ik veel over wat ik precies wil. Bij Marlies heb ik duidelijk gekregen welke aspecten ik belangrijk vind aan een baan. Ook besef ik beter wat mijn sterke kanten zijn.

Ik werk in de marketing en kan nu al veel gerichter bepalen in welke branche ik wil werken, of in welk type bedrijf. Door de niet-ratio kant erbij te halen wordt het steeds scherper wat je nu eigenlijk wilt. Voor wie ervoor openstaat, schept deze werkwijze heel veel nieuwe inzichten.

Ik kwam bij Marlies door een interview in het Stadsblad. Ik had net een gesprek gehad met een coach die heel rationeel te werk ging, maar het leek me interessanter de dingen eens van een andere kant te bekijken. Natuurlijk heb je bij coaching altijd met een paar dingen te maken die er nu eenmaal bijhoren: het terugblikken op je carrière, een invuloefening over je sterke en zwakke punten. Maar die dingen overheersen niet het traject. Marlies’ creatieve benadering, het werken op verschillende bewustzijnsniveaus, spraken me het meest aan. Juist door het onderbewustzijn meer aan te spreken kwam ik tot nieuwe inzichten.

Het verhaal van Johan

Medewerker marketing en product management

Bent u geïnteresseerd geraakt?