Hoe ga jij om met Corona, nu en straks.

Individueel coaching aanbod

Ben je gefrustreerd en zoek je naar wat er voor jou duurzaam werkt in de nieuwe situatie? Vermoed je dat de crisis kansrijk kan zijn maar voel je vooral weerstand en gebrek aan focus? Voel je je onrustig, onmachtig en/of ervaar je boosheid, verdriet en word je dol van de onzekerheid hoe lang dit duren gaat? Wil je support bij het omzetten van je oude situatie naar de huidige situatie?

Dan is individuele coaching iets voor jou!

 

Waarom coaching

De nieuwe situatie biedt voor velen van ons de uitdaging om geïnspireerd en veerkrachtig in het leven, en meer specifiek in het werk te staan. Het kan echter zijn dat je teveel uitgedaagd wordt omdat er een tè groot appél op je zelfredzaamheid wordt gedaan. Bijvoorbeeld nu je thuiswerkend zelf moet zorgen voor een goede balans van in- en ontspanning zonder de gezamenlijke pauzes.

Als jij en/of je medewerkers uit balans raken omdat het je zelf niet lukt om je (werk)leven opnieuw in te richten is het belangrijk om support te krijgen. Coaching helpt. Ongeacht de omstandigheden leer je hoe je je focus kunt behouden op wat je wèl weet en richt je je op je waar je wèl invloed op hebt. Je haalt jezelf uit een afhankelijke wachtstand en neemt leiding over je leven. Dat geeft een groot gevoel van vitaliteit en zorgt ervoor dat je weer vervuld aan de slag gaat.

Hoe

Het is relevant om telkens weer rust te vinden in jezelf, zicht te houden op wat er belangrijk is voor jou en de stappen die jij zetten kunt. Door stil te staan bij wat er gaande is, krijg je zicht op je eigen functioneren en de sleutel tot verandering. De crisis helpt ook om dat wat vanzelfsprekend was, opnieuw te wegen op waarde. Zo is deze situatie een kans om jezelf opnieuw te leren kennen en duurzame veranderingen in je (werk)leven aan te brengen.

De coaching bestaat uit maatwerk dat aansluit bij jouw vragen; van zingeving, omgaan met emoties en verlies van controle, het maken van keuzes en de praktische vertaling daarvan.

Aandachtspunten:

  • Inzicht in en acceptatie van de effecten van alle veranderingen op jou. Denk aan overlevingsstrategieën: vastklampen aan je slachtofferschap en je niet kunnen focussen op wat jij wel kunt doen, vooral voor anderen gaan zorgen en geen aandacht besteden aan je eigen gevoelens en verlangens, verdwijnen in info waar complottheorieën belangrijk onderdeel van zijn. Allerlei wegen die je niet perse brengen bij jezelf en de bron van duurzame verandering.
  • Rouwen om het verlies van de oude situatie en acceptatie van de nieuwe situatie. Waar kan je afscheid van nemen en hoe kan je dat eren? Wat wil je meenemen en geef je dat in deze tijd vorm?
  • Inzicht in wat jou helpt als je er veel onzeker en onduidelijk is. Hoe ziet zelfzorg er voor jou uit? Hoe ga je om met belemmerende en of intense emoties en hoe creëer je steun en contact?
  • Zicht krijgen op wat er nu voor jou echt toe doet: wat vind je belangrijk, wat zijn jouw kwaliteiten en waar krijg je energie van. Waar wil je je energie op inzetten? De omstandigheden geven de mogelijkheid om dat wat al heel lang als zaadje ligt te wachten nu tot groei?wasdom kan komen.
  • Wat weerhoudt je ervan om dat wat essentieel is voor jou in de wereld te zetten en wat heb je daarvoor nodig?

Praktisch

De individuele coaching is een variant op andere vormen die het Centrum voor Maatschappij en Leiderschap aanbiedt. Het Centrum organiseert regelmatig miniretraites (offline en online) over de Corona crisis en jij? In deze retraites van één dag of twee dagen werk je samen met anderen aan je vragen.

Je kan je coach kiezen: Marlies Maas Geesteranus of Jeroen den Uyl

Investering

Voor particulieren bieden we de coaching aan in een serie van drie gesprekken van 1,5 uur per gesprek, exclusief een intakegesprek. We realiseren ons dat de Corona crisis een urgente en bijzondere uitdaging vormt en velen bijzondere noden hebben. Daarom houden wij het investeringsbedrag zo laag mogelijk.

De investering bedraagt voor deze serie slechts €400,– ex btw. Dit is een tijdelijke aanbieding. 

Bent u geïnteresseerd geraakt?